Glöggcykling i Svartbäcksmåla
7.12.2008 14:32:22

 

För tredje året i rad arrangerades det Glöggcykling i Nybro. En tapper skara om nio personer hade samlats vid parkeringen i Svartbäcksmåla friluftsområde för att ge sig i kast med den småländska terrängen för att nå målet - den varma glöggen.

Det visade sig vara en bra blandning av folk; tre från KFUM CK i Kalmar, tre från Mönsterås och Ålems CK, en från Emmaboda, en från Norrköping och undertecknad från Halmstad. En vecka innan turen hade SVT:s osäkra prognos visat på någon minusgrad och klar himmel men det var mulet och luften var nästan mättad på fukt samt några plusgrader.

På något sätt hade en av lokaltidningens sportredaktörer snappat upp händelsen och en fotograf som inte verkade fullt intresserad av att behöva åka ut i skogen en mulen decembersöndag hade slutit upp på parkeringen. Efter lite diskussioner beslutades det att vi skulle köra några varv på en stig som gick alldeles bredvid parkeringen för att bjuda på lite lugn XC-action i ankformation.

Efter cykelposerandet bar det av upp i slalombacken där dirt- och DH-killarna visade upp sina hopp varpå fotografen visade ett något varmare leende och ur hans ögon kunde man utläsa att han uppskattade lite mer macho grejor.

 Efter en kort stund gav vi oss i väg längsgrusvägen åt sydväst och snart bar det in på en smal stig som ledde ut på en ås. Åsen blev smalare och smalare och till slut var åsen inte bredare än stigen på ca 25cm. Upp och ner och lite svängande runt stenare blev det innan vi åter var ute på grusvägen. Efter att ha samlat gruppen tog vi vägen ner mot S:t Sigfridsån och närmaste bro över. Vi följde grusvägen tillbaka på andra sidan och svängde sen upp i backen i "fel" riktning på enmilsspåret. Vi fullfljde inte spåret utan vek av söderut och kom strax ner på grusvägen vid bron igen och körde tillbaka till ursprungssidan. Där försökte vi oss på att bestiga Kärringeryggen vilket visade sig vara lättare sagt än gjort.

 

Forts. kommer

Tietoja reitistä

Sijainti Svartbäcksmåla, Nybro
Laji Maastopyöräily
Reitin pituus 23,60 km   ( 23604 m )
Kokonaisaika 02:01:28
Keskinopeus 12 km/h
Syke Max: - Avg: 142
Reittiä katsottu 1866 kertaa

Korkeusprofiili(Kartalle pistettä klikkaamalla)

Kommentointi väliaikaisesti pois käytöstä / Commenting is temporarily unavailable.

Lataa reitti

Lataa reitti .gpx formaatissa

Linkitä reitti

iframe:
href:
URL:
Muut:
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Reddit
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Google Bookmarks
Takaisin reittilistaan
Copyright © 2010 Tietotalo Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
MathiasP
Reittejä:
62 kpl

Yhteensä:
1 503,9 km