Pamboo-Machu Puchare
29.9.2009 13.15.45

Matkamiehet pilvessä

Kaksi vatsaa, yksi kurkku ja polvi vähän huonossa hapessa jo toista päivää.  Vähän erilaisia pillereitä kuhunkin vaivaan ja sitomista niin ryhmä taas matkaan.  Aamun kirpeys olisi normaalisti puetetuttanut pitkää kampetta päälle mutta vuorten välistä nouseva aurinko ja päivän nousuprofiili ohjasivat valinnan taas shortseihin ja t-paitaan.
 Lounastauolla kuulemme vastaan tulevalta sherpalta ikäviä uutisia. Kaksi kolleegaamme Korealaisesta kiipeilyryhmästä on jäänyt lumivyöryn  alle kiivetessään  Himchuli (6441m)  vuorelle paripäivää sitten ja etsinnät eivät ole tuottaneet tulosta. Ryhmä on edelleen  telttaleirissään ABC:n vieressä jatkaen etsintöjä mutta elossa löytymisen mahdollisuudet ovat olemattomat.  ABC:tä ympäröivillä vuorilla on ollut voimakkaita lumivyöryjä nyt päivittäin.
3500 metrin jälkeen sää muuttui dramaattisesti, kun noustiin pilvirajalle. Lämpötila putosi lähes 10 astetta, sumu ja viima lisäsivät kylmyyden tunnetta. Tietoisuus rankasta viimeisestä noususta kuitenkin lämmitti jo etukäteen niin ei kun  kun shortseilla maaliin. Päivän tavoite Machu Puchare Base camp (+3700) saavutettiin klo 16.00. Ryhmällä olisi paukkuja ja aikaa riittänyt perille ABC:lle tänään 1500 nousumetrin jälkeenkin mutta  aklimatisoituminen näin nopealla nousutahdilla vaatii meidät yöpymään tässä.  
Nepalilainen tea-house ruoka nautittuna  yhdessä oppaiden ja kantajien kanssa on osa trekkaus elämää.  Sähkötön base camp  ja ympärillä oleva pilviharso saattelevat miehet otsalamppuineen   levolle klo 20.30 nukkumaan kirjaimellisesti pilvessä.

Huom! Klikkaa kartasta "Satelliitti" -näkymä 

Lue lisää: www.ascensio.fi 

Tietoja reitistä

Sijainti Nepal, Machu Puchare
Laji Vaellus
Reitin pituus 13,64 km   ( 13639 m )
Kokonaisaika 09:02:44
Keskinopeus 2 km/h
Syke Max: - Avg: -
Reittiä katsottu 3901 kertaa

Korkeusprofiili(Kartalle pistettä klikkaamalla)

Kommentointi väliaikaisesti pois käytöstä / Commenting is temporarily unavailable.

Lataa reitti

Lataa reitti .gpx formaatissa

Linkitä reitti

iframe:
href:
URL:
Muut:
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Reddit
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Google Bookmarks
Takaisin reittilistaan
Copyright © 2010 Tietotalo Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Mika.Pitkamaki@tietotalo.fi Rovaniemi
Reittejä:
46 kpl

Yhteensä:
787,2 km