Melonta - Lätäseno - Porojärvi - Kilpisjärvi
29.11.2007 15:09:26

Koskenlaskureissu käsivarressa Lätäsenolla. GPS reitti on piirretty jälkeenpäin käsin, koska matkalla ei ollut gepsiä mukana.

Vesitasolla kilpisjärveltä Porojärvelle, josta alkoi neljän päivän matka koskilautalla alas Lätäsenoa. Kelit olivat loistavat, ainoastaan loppupätkä jokea (joka ei näy tässä reitillä) ennen käsivarrentietä satoi kevyesti vettä, muuten oli poutaista ja auringonpaistetta. Reissu kesti neljä päivää ja kolme yötä.

Kuten kuvista näkyy, maisemat olivat upeat! Yksi hienoimmista paikoista mitä olen itse päässyt koskaan näkemään. Tämä reissu voitti lisäksi omiasta kokemuksistani ennätyksen itikoiden määrässä, niitä oli nimittäin niin paljon että ei meinannut eteensä nähdä.

Tietoja reitistä

Sijainti Lätäseno - Poroeno - Kilpisjärvi
Laji Vaellus
Reitin pituus 97,41 km   ( 97407 m )
Kokonaisaika -
Keskinopeus -
Syke Max: - Avg: -
Reittiä katsottu 3899 kertaa

Korkeusprofiili(Kartalle pistettä klikkaamalla)

Kommentit

Tuo on kyllä hienoa seutua. Oikeaa erämaata. Kalastusalueenakin lätäsenon seutu on mitä parhain. Jos paljon kampetta niin saa varautua useampaan vesitasokuljetukseen. Sekin kyllä on mahtava kokemus, koska voi samalla ihailla käsivarren tunturimaisemia.
EräJorma  (29.11.2007 15:55:22)
Hyvä juttu! Olen liikkunut kanootilla Lapin järvillä kymmenen vuotta. Tämä retki kiinnostaa. Mitähän lysti kustantaa ja kuinka iso porukka tarvitaan minimissään ja maksimissaan? Tarvitaanko mukaan koskenlaskuexpertiisiä?
Tuomo Rytkölä  (14.12.2007 13:31:24)
Terve, kiitos palautteesta! tuo on todellakin käymisen arvoinen paikka! vesitasolento taisi olla n. 270€ / lento ja yhteen lentoon mahtuu 3 henkeä varusteineen. Reittiin kannattaa tutustua tietysti etukäteen, mutta mikään kaikkein haastavin joki tämä ei ole. Haastavuutta tuo lisää tietysti se, että huonossa tapauksessa apu on aika kaukana ja ainut kulkuväline jolla tänne pääsee on joko helikopteri tai vesitaso. Kannattaa kysyä lisää esim rovaniemeläiseltä Snow And River Adventuresilta!
samivaan  (17.12.2007 16:00:29)

Kirjoita kommentti:

 
Pakollinen kenttä

Lataa reitti

Lataa reitti .gpx formaatissa

Linkitä reitti

iframe:
href:
URL:
Muut:
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Reddit
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Google Bookmarks
Takaisin reittilistaan
Copyright © 2010 Tietotalo Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Samivaan Oulunsalo
Reittejä:
29 kpl

Yhteensä:
653,3 km